Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
smaku solą i pieprzem. Podawać z chlebem lub pieczonymi ziemniakami.
DUŻO: BETA KAROTENU, BŁONNIKA
Dobra rada!
Mrożone warzywa warto wrzucać do wrzątku bez rozmrażania. Dzięki temu zachowują jędrność oraz nie tracą witamin i wartości odżywczych.
Gulasz z piwem
SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:

Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć w rondlu. Dodać pokrojone mięso, usmażyć na ostrym ogniu. Wrzucić posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem 2-3 min. wymieszać, podlać rosołem, wsypać łyżkę soli i paprykę. Pieprz, ziele angielskie i listek laurowy zawiązać w kawałeczek gazy dodać do mięsa.
Dusić 50 min, wyjąć przyprawy. Do gulaszu dodać pokruszony chleb, gotować kilka min
smaku solą i pieprzem. Podawać z chlebem lub pieczonymi ziemniakami.<br>DUŻO: BETA KAROTENU, BŁONNIKA<br>Dobra rada!<br>Mrożone warzywa warto wrzucać do wrzątku bez rozmrażania. Dzięki temu zachowują jędrność oraz nie tracą witamin i wartości odżywczych.<br>Gulasz z piwem<br>SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć w rondlu. Dodać pokrojone mięso, usmażyć na ostrym ogniu. Wrzucić posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem 2-3 min. wymieszać, podlać rosołem, wsypać łyżkę soli i paprykę. Pieprz, ziele angielskie i listek laurowy zawiązać w kawałeczek gazy dodać do mięsa.<br>Dusić 50 min, wyjąć przyprawy. Do gulaszu dodać pokruszony chleb, gotować kilka min
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego