Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
pieprz
GRZANKI
2 cienkie kromki białego chleba
olej do głębokiego smażenia
1 Soczewicę zalać wodą tak, by ją całkowicie przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty. Odcedzić.
Szef kuchni radzi
Grzanki będą smaczniejsze, jeśli przed smażeniem posypiesz je solą i pieprzem.
2 2 łyżki oliwy z oliwek rozgrzać w dużym rondlu. Przez 15 minut smażyć na niej cebulę, boczek i połowę czosnku. Dodać resztę oliwy i czosnku, marchewkę, seler, pomidory, oregano, soczewicę, 1 l wody oraz sól i pieprz. Przykryć i dusić 30-40 minut, aż soczewic zmięknie.
3 W tym samym czasie przygotować grzanki. Podgrzać olej do temperatury 190oC. Zdjąć
pieprz<br>GRZANKI<br>2 cienkie kromki białego chleba<br>olej do głębokiego smażenia<br>1 Soczewicę zalać wodą tak, by ją całkowicie przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty. Odcedzić.<br>Szef kuchni radzi<br>Grzanki będą smaczniejsze, jeśli przed smażeniem posypiesz je solą i pieprzem.<br>2 2 łyżki oliwy z oliwek rozgrzać w dużym rondlu. Przez 15 minut smażyć na niej cebulę, boczek i połowę czosnku. Dodać resztę oliwy i czosnku, marchewkę, seler, pomidory, oregano, soczewicę, 1 l wody oraz sól i pieprz. Przykryć i dusić 30-40 minut, aż soczewic zmięknie.<br>3 W tym samym czasie przygotować grzanki. Podgrzać olej do temperatury 190oC. Zdjąć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego