Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i ziarenka pieprzu.
Kiedy ryż będzie prawie miękki, wsyp do zupy posiekane orzechy. Posyp natką pietruszki, dodaj mieloną paprykę i szczyptę szafranu, wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut, a następnie zdejmij garnek z ogni. Dodaj do zupy zmiażdżony w prasce czosnek, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem i bazylią. Przed podaniem wymieszaj.
RADA: rozgrzewająca zupa zyska wyjątkowy, nieco ostrzejszy smak, jeśli dodasz do niej kilka kropel sosu tabasco.
DOBRE RADY
DROB
KURCZAK PO PROWANSALSKU

Oliwę wlej na patelnię z nieprzywierającą powłoką i mocno rozgrzej. Ze wszystkich stron podsmaż na oliwie opłukane i dobrze osączone flety drobiowe. Powinny lekko się zrumienić. Przełóż mięso do wysmarowanego
i ziarenka pieprzu.<br>Kiedy ryż będzie prawie miękki, wsyp do zupy posiekane orzechy. Posyp natką pietruszki, dodaj mieloną paprykę i szczyptę szafranu, wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut, a następnie zdejmij garnek z ogni. Dodaj do zupy zmiażdżony w prasce czosnek, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem i bazylią. Przed podaniem wymieszaj.<br>RADA: rozgrzewająca zupa zyska wyjątkowy, nieco ostrzejszy smak, jeśli dodasz do niej kilka kropel sosu tabasco.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>DROB<br>KURCZAK PO PROWANSALSKU<br>&lt;gap&gt;<br>Oliwę wlej na patelnię z nieprzywierającą powłoką i mocno rozgrzej. Ze wszystkich stron podsmaż na oliwie opłukane i dobrze osączone flety drobiowe. Powinny lekko się zrumienić. Przełóż mięso do wysmarowanego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego