Typ tekstu: Książka
Autor: Kośmider Joanna, Mazur-Chrzanowska Barbara, Wyszyński Bartosz
Tytuł: Odory
Rok: 2002
nie jest wyczuwalna).
Przeszkoleni oceniający powinni wykazać się określoną wrażliwością na obecność specyficznych substancji (deskryptorów). Powinni też umieć precyzyjnie opisywać ich zapach i smak, używając np. takich określeń, jak ziemisty, stęchły, aromatyczny lub przypominający plastyfikatory.
Wybrani oceniający nowo tworzonego zespołu nie powinni być uprzednio szkoleni. Powinni natomiast przejść trening w rozpoznawaniu subtelnych różnic między różnymi rodzajami zapachów i smaków.
Nowo wybranych oceniających należy zapoznać z metodami oceny zapachu i smaku, a zrobić to powinien doświadczony oceniający lub konsultant. Wybrani oceniający powinni też zdobyć pewne doświadczenie w posługiwaniu się tymi metodami, zanim jeszcze wezmą czynny udział w pracach zespołu testującego.
Precyzja wyniku
nie jest wyczuwalna).<br>Przeszkoleni oceniający powinni wykazać się określoną wrażliwością na obecność specyficznych substancji (deskryptorów). Powinni też umieć precyzyjnie opisywać ich zapach i smak, używając np. takich określeń, jak ziemisty, stęchły, aromatyczny lub przypominający plastyfikatory.<br>Wybrani oceniający nowo tworzonego zespołu nie powinni być uprzednio szkoleni. Powinni natomiast przejść trening w rozpoznawaniu subtelnych różnic między różnymi rodzajami zapachów i smaków.<br>Nowo wybranych oceniających należy zapoznać z metodami oceny zapachu i smaku, a zrobić to powinien doświadczony oceniający lub konsultant. Wybrani oceniający powinni też zdobyć pewne doświadczenie w posługiwaniu się tymi metodami, zanim jeszcze wezmą czynny udział w pracach zespołu testującego.<br>Precyzja wyniku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego