umyć. Cielęcinę osuszyć, lekko zbić. Posolić solą selerową.<br>Grzyby pokroić w plastry, razem z selerem rozłożyć na mięsie, zwinąć w rulon, obwiązać nicią. Obrumienić na mocno rozgrzanej łyżce masła. Wstawić do piekarnika i piec, podlewając winem.<br>Cukier upalić na suchej patelni, rozprowadzić łyżka wody. Z reszty masła i maki zrobić rumianą zasmażkę, rozprowadzić sosem z pieczenia mięsa, doprawić solą, pieprzem i karmelem,, wlać do brytfanki i z mięsem.<br>Mięso zostawić w gorącym piekarniku przez kilka minut. Przed podaniem usunąć nici, pokroić w plastry, podawać z sosem oraz pieczonymi ziemniakami i fasolką szparagową (mrożona lub z puszki).<br>Kotlety schabowe z rozmarynem i