Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
umyć, namoczyć i osuszyć. Migdały sparzyć, obrać i zemleć. Mleko zgotować z cukrem, wsypać migdały i rodzynki. Gotować 15 minut. Dodać masło, doprawić szczyptą soli. Podawać na ciepło z ryżem na sypko.
Nasza rada
Zupa będzie smaczniejsza, gdy przyrządzimy ją na godzinę przed podaniem.
Pierogi z postnymi farsami
Obok zup, ryb, kapusty i potraw z makiem należą do tradycyjnych wigilijnych dań. Po odgrzaniu mogą być też doskonałą przekąska w pierwszy dzień świąt.
Ze słodką kapustą

750 g słodkiej kapusty, 4 łyżki oleju, 2 ząbki czosnku, 2 jajka na twardo, sos sojowy, sól, pieprz
Kapustę obrać z wierzchnich liści, drobno poszatkować, osolić
umyć, namoczyć i osuszyć. Migdały sparzyć, obrać i zemleć. Mleko zgotować z cukrem, wsypać migdały i rodzynki. Gotować 15 minut. Dodać masło, doprawić szczyptą soli. Podawać na ciepło z ryżem na sypko.<br>Nasza rada<br>Zupa będzie smaczniejsza, gdy przyrządzimy ją na godzinę przed podaniem.<br>Pierogi z postnymi farsami<br>Obok zup, ryb, kapusty i potraw z makiem należą do tradycyjnych wigilijnych dań. Po odgrzaniu mogą być też doskonałą przekąska w pierwszy dzień świąt.<br>Ze słodką kapustą<br>&lt;gap&gt;<br>750 g słodkiej kapusty, 4 łyżki oleju, 2 ząbki czosnku, 2 jajka na twardo, sos sojowy, sól, pieprz<br>Kapustę obrać z wierzchnich liści, drobno poszatkować, osolić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego