Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
mniej więcej po 5 minut z każdej strony).
Usmażone, lekko zrumienione szaszłyki wyłóż na płaski półmisek, udekoruj gałązkami natki pietruszki i obficie posyp drobno posiekanym koperkiem. Dookoła ułóż kilka ładnych liści sałaty strzępiastej i cząstki pomidorów. Szaszłyki rybne podawaj z ziemniakami z wody i dowolną surówką z sezonowych warzyw.
RADA: ryba będzie bardziej delikatna w smaku i nabierze przyjemnego aromatu, jeśli przed marynowaniem skropisz ja sokiem z cytryny.
DOBRE RADY
DRÓB
INDYK PO ANGIELSKU

Dla 6 osób, Przygotowanie: 30 min, 457 kcal
1 mały indyk,
75 g masła,
3 cytryny,
50 g wędzonego boczku,
1 duża cebula,
100 g migdałów,
100
mniej więcej po 5 minut z każdej strony).<br>Usmażone, lekko zrumienione szaszłyki wyłóż na płaski półmisek, udekoruj gałązkami natki pietruszki i obficie posyp drobno posiekanym koperkiem. Dookoła ułóż kilka ładnych liści sałaty strzępiastej i cząstki pomidorów. Szaszłyki rybne podawaj z ziemniakami z wody i dowolną surówką z sezonowych warzyw.<br>RADA: ryba będzie bardziej delikatna w smaku i nabierze przyjemnego aromatu, jeśli przed marynowaniem skropisz ja sokiem z cytryny.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>DRÓB<br>INDYK PO ANGIELSKU<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 30 min, 457 kcal<br>1 mały indyk,<br>75 g masła,<br>3 cytryny,<br>50 g wędzonego boczku,<br>1 duża cebula,<br>100 g migdałów,<br>100
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego