Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Sałatę umyć i osuszyć.
Wszystkie składniki włożyć do salaterki.
Przyrządzić sos z oliwy, soku cytrynowego,
Soli, pieprzu i polać nim sałatę.
Ozdobić ćwiartkami jajek, pomidorami i szparagami.

Jesienna sałatka
500 g szparagów konserwowych
250 g fasolki szparagowej
2 ogórki, 1 salata
2 pęczki rzeżuchy lub rukwi wodnej
natka pietruszki
natka kopru włoskiego lub koperek
musztarda, oliwa Carbonell, sól, pieprz
Natkę, pietruszki i koper umyć, osuszyć i drobno posiekać. Połączyć z oliwą, dodać musztardę i dobrze zmiksować. Dodać sól i pieprz.
Sos odstawić.
Szparagi odcedzić, fasolkę umyć, ugotować, po czym ostudzić. Ogórki umyć, obrać, pokroić
umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. <br>Sałatę umyć i osuszyć.<br>Wszystkie składniki włożyć do salaterki.<br>Przyrządzić sos z oliwy, soku cytrynowego, <br>Soli, pieprzu i polać nim sałatę.<br>Ozdobić ćwiartkami jajek, pomidorami i szparagami.<br><br>&lt;tit&gt;Jesienna sałatka&lt;/&gt;<br>500 g szparagów konserwowych<br>250 g fasolki szparagowej <br>2 ogórki, 1 salata<br>2 pęczki rzeżuchy lub rukwi wodnej<br>natka pietruszki<br>natka kopru włoskiego lub koperek<br>musztarda, oliwa &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;, sól, pieprz<br>Natkę, pietruszki i koper umyć, osuszyć i drobno posiekać. Połączyć z oliwą, dodać musztardę i dobrze zmiksować. Dodać sól i pieprz.<br>Sos odstawić.<br>Szparagi odcedzić, fasolkę umyć, ugotować, po czym ostudzić. Ogórki umyć, obrać, pokroić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego