Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
korzonki. Rzodkiewki ponacinać dookoła i zostawić je w zimnej wodzie, aby się otworzyły.
Wachlarze z rzodkiewek
Rzodkiewki ponacinać wzdłuż, nie rozcinając ich jednak do końca. Włożyć do zimnej wody, by plasterki się porozdzielały.
Korony z rzodkiewek
Ostrym nożykiem wykonać zygzakowate nacięcia dookoła rzodkiewek.
Prążkowane rzodkiewki
W regularnych odstępach naciąć skórkę rzodkiewek podłużnie, by powstały biało-różowe paseczki.
Gałązki z ogórka
Wąskie paski ogórka rozciąć z jednej i drugiej strony, prawie do końca. Skrzyżować przeciwległe końcówki.
Kokardy z ogórka
Ogórek pociąć w równe paski. Prawie na całej długości wykonać nacięcia. Moczyć przez 5 minut w lodowatej wodzie. Zrobić z nich zakładki, by
korzonki. Rzodkiewki ponacinać dookoła i zostawić je w zimnej wodzie, aby się otworzyły.<br>Wachlarze z rzodkiewek<br>Rzodkiewki ponacinać wzdłuż, nie rozcinając ich jednak do końca. Włożyć do zimnej wody, by plasterki się porozdzielały.<br>Korony z rzodkiewek<br>Ostrym nożykiem wykonać zygzakowate nacięcia dookoła rzodkiewek.<br>Prążkowane rzodkiewki<br>W regularnych odstępach naciąć skórkę rzodkiewek podłużnie, by powstały biało-różowe paseczki.<br>Gałązki z ogórka<br>Wąskie paski ogórka rozciąć z jednej i drugiej strony, prawie do końca. Skrzyżować przeciwległe końcówki.<br>Kokardy z ogórka<br>Ogórek pociąć w równe paski. Prawie na całej długości wykonać nacięcia. Moczyć przez 5 minut w lodowatej wodzie. Zrobić z nich zakładki, by
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego