cząstki, całość wymieszać w naczyniu, polać wcześniej przygotowanym sosem.<br><br>omlet wiosenny<br>Opakowanie sera <name type="prod">Feta</> z <name type="org">Mlekovity</>, 2 - 3 łyżki stołowe drobno posiekanej zielonej pietruszki, 2 łyżki szczypiorku, 1 łyżka stołowa młodej rzeżuchy, 1 łyżka stołowa posiekanej świeżej bazylii, 1 łodyga selera naciowego pokrojona w cieniutkie plasterki, 10 utartych na włókna rzodkiewek, 4 jajka, oliwa z oliwek, sól i zmielony czarny pieprz.<br>Do naczynia wbić jajka, dodać 5 łyżek wody i szczyptę soli. Ubić energicznie. W miseczce wmieszać razem wszystkie warzywa. Następnie na teflonowej patelni rozgrzać oliwę, wlać jajka i posypać równomiernie mieszanką warzyw (lekko przyklepać). Smażyć na średnim ogniu 1 - 2