praskę, utrzeć z mlekiem i masłem na gładką masę. Dodać 2 łyżki posiekanego koperku. Z puree cukierniczą szprycą wycisnąć na każdym kawałku ryby choinkę.<br>Rybę ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu i zapiekać 5 minut w rozgrzanym do 220oC piekarniku.<br>Na reszcie masła podsmażyć pokrojoną endywię. Oprószyć pieprzem i solą. Na sałacie ułożyć rybę, udekorować pozostałym koperkiem.<br>Mintaj duszony w sosie<br><gap><br>1 kg mrożonych filetów z mintaja, 3 łyżki oleju, łyżka masła, łyżka mąki, 1/2 szklanki bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki kaparów, po 2 łyżki posiekanej natki i koperku, sól, pieprz, cukier, sos sojowy<br>Filety opłukać i gdy się rozmrożą