Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
praskę, utrzeć z mlekiem i masłem na gładką masę. Dodać 2 łyżki posiekanego koperku. Z puree cukierniczą szprycą wycisnąć na każdym kawałku ryby choinkę.
Rybę ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu i zapiekać 5 minut w rozgrzanym do 220oC piekarniku.
Na reszcie masła podsmażyć pokrojoną endywię. Oprószyć pieprzem i solą. Na sałacie ułożyć rybę, udekorować pozostałym koperkiem.
Mintaj duszony w sosie

1 kg mrożonych filetów z mintaja, 3 łyżki oleju, łyżka masła, łyżka mąki, 1/2 szklanki bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki kaparów, po 2 łyżki posiekanej natki i koperku, sól, pieprz, cukier, sos sojowy
Filety opłukać i gdy się rozmrożą
praskę, utrzeć z mlekiem i masłem na gładką masę. Dodać 2 łyżki posiekanego koperku. Z puree cukierniczą szprycą wycisnąć na każdym kawałku ryby choinkę.<br>Rybę ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu i zapiekać 5 minut w rozgrzanym do 220oC piekarniku.<br>Na reszcie masła podsmażyć pokrojoną endywię. Oprószyć pieprzem i solą. Na sałacie ułożyć rybę, udekorować pozostałym koperkiem.<br>Mintaj duszony w sosie<br>&lt;gap&gt;<br>1 kg mrożonych filetów z mintaja, 3 łyżki oleju, łyżka masła, łyżka mąki, 1/2 szklanki bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki kaparów, po 2 łyżki posiekanej natki i koperku, sól, pieprz, cukier, sos sojowy<br>Filety opłukać i gdy się rozmrożą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego