Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
PRZYSTAWKA GORĄCA

* wątróbka cielęca z jałowcem na cieście francuskim

DRUGIE DANIA

* gotowany pstrąg z warzywami i śmietaną
* polędwica z pieczarkami

DESERY

* deser z bananów i kaszy kukurydzianej z sosem z czarnej porzeczki
* lody cytrynowo-pomarańczowe z wódką
* piętrowy tort ananasowo-kokosowy
Sałata z warzywami i sosem jogurtowym
4 główki różnych sałat (np. lodowa, lollo rosso, pekińska, głowiasta), 10 pomidorów (1,5 kg), po 1 czerwonej i żółtej papryce (25 dag), 1 ogórek (30 dag)

SOS

2 jogurty naturalne (30 dag), sok z 1 cytryny, 1 pęczek szczypiorku, sól, pieprz
Przygotować sos: szczypiorek umyć i drobno pokroić, a następnie wymieszać z jogurtem
PRZYSTAWKA GORĄCA&lt;/&gt;<br><br>* wątróbka cielęca z jałowcem na cieście francuskim<br><br>&lt;tit&gt;DRUGIE DANIA&lt;/&gt;<br><br>* gotowany pstrąg z warzywami i śmietaną<br>* polędwica z pieczarkami<br><br>&lt;tit&gt;DESERY&lt;/&gt;<br><br>* deser z bananów i kaszy kukurydzianej z sosem z czarnej porzeczki<br>* lody cytrynowo-pomarańczowe z wódką<br>* piętrowy tort ananasowo-kokosowy<br>Sałata z warzywami i sosem jogurtowym<br>4 główki różnych sałat (np. lodowa, lollo rosso, pekińska, głowiasta), 10 pomidorów (1,5 kg), po 1 czerwonej i żółtej papryce (25 dag), 1 ogórek (30 dag)<br><br>&lt;tit&gt;SOS&lt;/&gt;<br><br>2 jogurty naturalne (30 dag), sok z 1 cytryny, 1 pęczek szczypiorku, sól, pieprz<br>Przygotować sos: szczypiorek umyć i drobno pokroić, a następnie wymieszać z jogurtem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego