Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
tymiankiem, pieprzem i solą. Gdy ciasto się rozmrozi, ułożyć płaty jeden na drugim. Stolnicę posypać mąką, rozwałkować ciasto, następnie wyłożyć nim formę, lekko podnosząc brzegi ciasta, i ponakłuwać spód widelcem. Przygotowaną masę wyłożyć na ciasto i piec około 40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C.
Podawać z zieloną sałatą lub sałatką z pomidorów.
(6-8 porcji) T.M

Zupa rybaków portugalskich
60 dag małży, 30 dag krewetek mrożonych, 50 dag filetów z certy, soli lub innej morskiej ryby o białym delikatnym mięsie, 2 cebule (15 dag), 15 dag pieczarek, 10 dag białej części pora, 2 zielone papryki (30 dag
tymiankiem, pieprzem i solą. Gdy ciasto się rozmrozi, ułożyć płaty jeden na drugim. Stolnicę posypać mąką, rozwałkować ciasto, następnie wyłożyć nim formę, lekko podnosząc brzegi ciasta, i ponakłuwać spód widelcem. Przygotowaną masę wyłożyć na ciasto i piec około 40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C.<br>Podawać z zieloną sałatą lub sałatką z pomidorów.<br>(6-8 porcji) &lt;au&gt;T.M&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Zupa rybaków portugalskich&lt;/tit1&gt;<br>60 dag małży, 30 dag krewetek mrożonych, 50 dag filetów z certy, soli lub innej morskiej ryby o białym delikatnym mięsie, 2 cebule (15 dag), 15 dag pieczarek, 10 dag białej części pora, 2 zielone papryki (30 dag
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego