Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ugotować w osolonej wodzie.
Obrać, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo. Tuńczyka osączyć. Pomidory i jajka pokroić na ćwiartki. Szparagi (jeśli świeże) umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Sałatę umyć i osuszyć.
Wszystkie składniki włożyć do salaterki.
Przyrządzić sos z oliwy, soku cytrynowego,
Soli, pieprzu i polać nim sałatę.
Ozdobić ćwiartkami jajek, pomidorami i szparagami.

Jesienna sałatka
500 g szparagów konserwowych
250 g fasolki szparagowej
2 ogórki, 1 salata
2 pęczki rzeżuchy lub rukwi wodnej
natka pietruszki
natka kopru włoskiego lub koperek
musztarda, oliwa Carbonell, sól, pieprz
Natkę, pietruszki i koper umyć, osuszyć i drobno posiekać. Połączyć z oliwą
ugotować w osolonej wodzie.<br>Obrać, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo. Tuńczyka osączyć. Pomidory i jajka pokroić na ćwiartki. Szparagi (jeśli świeże) umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. <br>Sałatę umyć i osuszyć.<br>Wszystkie składniki włożyć do salaterki.<br>Przyrządzić sos z oliwy, soku cytrynowego, <br>Soli, pieprzu i polać nim sałatę.<br>Ozdobić ćwiartkami jajek, pomidorami i szparagami.<br><br>&lt;tit&gt;Jesienna sałatka&lt;/&gt;<br>500 g szparagów konserwowych<br>250 g fasolki szparagowej <br>2 ogórki, 1 salata<br>2 pęczki rzeżuchy lub rukwi wodnej<br>natka pietruszki<br>natka kopru włoskiego lub koperek<br>musztarda, oliwa &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;, sól, pieprz<br>Natkę, pietruszki i koper umyć, osuszyć i drobno posiekać. Połączyć z oliwą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego