Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
polać wodą z sokiem z cytryny, aby zapobiec sczernieniu.
Ogórki obrać częściowo ze skóry, tak aby powstały podłużne
biało-zielone paski. Następnie pokroić je na plasterki, posolić,
odstawić na 30 minut, po czym osączyć.
Marchew obrać i pokroić na plasterki.
Koper pokroić na bardzo cienkie paski.
Wszystkie składniki zmieszać w salaterce.
Przygotować sos z oliwy, octu winnego, śmietany, musztardy, soli i pieprzu.
Polać sałatę przed podaniem.

Gazpacho
1 kg dojrzałych pomidorów
2 małe zielone papryki, 1 cebula
2 ząbki czosnku, 2 kromki chleba
1/4 l wody, 4 łyżki stołowe octu winnego
1/2 filiżanki oliwy Carbonell, sól
DO DEKORACJI:
1
polać wodą z sokiem z cytryny, aby zapobiec sczernieniu.<br>Ogórki obrać częściowo ze skóry, tak aby powstały podłużne <br>biało-zielone paski. Następnie pokroić je na plasterki, posolić, <br>odstawić na 30 minut, po czym osączyć.<br>Marchew obrać i pokroić na plasterki.<br>Koper pokroić na bardzo cienkie paski.<br>Wszystkie składniki zmieszać w salaterce.<br>Przygotować sos z oliwy, octu winnego, śmietany, musztardy, soli i pieprzu.<br>Polać sałatę przed podaniem. <br><br>&lt;tit&gt;Gazpacho&lt;/&gt;<br>1 kg dojrzałych pomidorów<br>2 małe zielone papryki, 1 cebula<br>2 ząbki czosnku, 2 kromki chleba<br>1/4 l wody, 4 łyżki stołowe octu winnego<br>1/2 filiżanki oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;, sól<br>DO DEKORACJI:<br>1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego