Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Podgrzewać je na małym ogniu, aż się rozpuszczą i połączą. Dodać śmietanę, wymieszać, doprawić pieprzem.
Gdyby sos był zbyt gęsty, rozprowadzić go 2-3 łyżkami mleka.
Ugotowany al dente makaron włożyć do sosu, dodać posiekaną natkę i mieszając, chwilę podgrzewać na dużym ogniu.
Podać w ogrzanej wazie lub w dużej salaterce.

Tortoglionii al pomodoro e aspargi
Tortoglioni z pomidorami i szparagami
40 dag tortoglioni, 2 słoiki zielonych szparagów, 4 dojrzale pomidory, cebula, 10 listków bazylii, 5 dag tartego parmezanu, 5 łyżek oliwy, czarny pieprz ziarnisty, sól.
Szparagi osączyć z zalewy, pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Główki włożyć do miseczki i odłożyć
Podgrzewać je na małym ogniu, aż się rozpuszczą i połączą. Dodać śmietanę, wymieszać, doprawić pieprzem.<br>Gdyby sos był zbyt gęsty, rozprowadzić go 2-3 łyżkami mleka.<br>Ugotowany al dente makaron włożyć do sosu, dodać posiekaną natkę i mieszając, chwilę podgrzewać na dużym ogniu.<br>Podać w ogrzanej wazie lub w dużej salaterce.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Tortoglionii&lt;/&gt; al pomodoro e aspargi<br>&lt;name type="prod"&gt;Tortoglioni&lt;/&gt; z pomidorami i szparagami <br> 40 dag &lt;name type="prod"&gt;tortoglioni&lt;/&gt;, 2 słoiki zielonych szparagów, 4 dojrzale pomidory, cebula, 10 listków bazylii, 5 dag tartego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, 5 łyżek oliwy, czarny pieprz ziarnisty, sól.<br>Szparagi osączyć z zalewy, pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Główki włożyć do miseczki i odłożyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego