Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
specjalnym nożykiem wykroisz z nich fantazyjne, dekoracyjne kształty. Ugotuj bulion z chudej wołowiny, ale równie dobrze możesz przygotować bulion z kostki. Żelatynę zalej wodą, wymieszaj i pozostaw do napęcznienia. Dodaj do bulionu sok z cytryny i żelatynę, podgrzewaj na małym ogniu, aż się żelatyna całkowicie rozpuści. Przelej bulion do niewielkich salaterek, nie wypełniając ich po brzegi, i wstaw do lodówki. Kiedy bulion zastygnie, do każdej salaterki włóż przygotowane wcześniej warzywa i zalej pozostałym bulionem. Ponownie wstaw do lodówki. Przed podaniem wyłóż dobrze zastygniętą galaretkę z salaterek na plaski półmisek (możesz go wyłożyć liśćmi sałaty) i udekoruj świeżą zieleniną; gałązkami pietruszki i
specjalnym nożykiem wykroisz z nich fantazyjne, dekoracyjne kształty. Ugotuj bulion z chudej wołowiny, ale równie dobrze możesz przygotować bulion z kostki. Żelatynę zalej wodą, wymieszaj i pozostaw do napęcznienia. Dodaj do bulionu sok z cytryny i żelatynę, podgrzewaj na małym ogniu, aż się żelatyna całkowicie rozpuści. Przelej bulion do niewielkich salaterek, nie wypełniając ich po brzegi, i wstaw do lodówki. Kiedy bulion zastygnie, do każdej salaterki włóż przygotowane wcześniej warzywa i zalej pozostałym bulionem. Ponownie wstaw do lodówki. Przed podaniem wyłóż dobrze zastygniętą galaretkę z salaterek na plaski półmisek (możesz go wyłożyć liśćmi sałaty) i udekoruj świeżą zieleniną; gałązkami pietruszki i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego