Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
dobrze możesz przygotować bulion z kostki. Żelatynę zalej wodą, wymieszaj i pozostaw do napęcznienia. Dodaj do bulionu sok z cytryny i żelatynę, podgrzewaj na małym ogniu, aż się żelatyna całkowicie rozpuści. Przelej bulion do niewielkich salaterek, nie wypełniając ich po brzegi, i wstaw do lodówki. Kiedy bulion zastygnie, do każdej salaterki włóż przygotowane wcześniej warzywa i zalej pozostałym bulionem. Ponownie wstaw do lodówki. Przed podaniem wyłóż dobrze zastygniętą galaretkę z salaterek na plaski półmisek (możesz go wyłożyć liśćmi sałaty) i udekoruj świeżą zieleniną; gałązkami pietruszki i kopru, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem. Do dekoracji możesz również użyć plasterków ugotowanego na twardo jajka
dobrze możesz przygotować bulion z kostki. Żelatynę zalej wodą, wymieszaj i pozostaw do napęcznienia. Dodaj do bulionu sok z cytryny i żelatynę, podgrzewaj na małym ogniu, aż się żelatyna całkowicie rozpuści. Przelej bulion do niewielkich salaterek, nie wypełniając ich po brzegi, i wstaw do lodówki. Kiedy bulion zastygnie, do każdej salaterki włóż przygotowane wcześniej warzywa i zalej pozostałym bulionem. Ponownie wstaw do lodówki. Przed podaniem wyłóż dobrze zastygniętą galaretkę z salaterek na plaski półmisek (możesz go wyłożyć liśćmi sałaty) i udekoruj świeżą zieleniną; gałązkami pietruszki i kopru, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem. Do dekoracji możesz również użyć plasterków ugotowanego na twardo jajka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego