Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
korzeń selera,
2 jabłka,
10 orzechów włoskich,
2 łyżki stołowe miodu,
70 ml soku z ananasa,
sok z cytryny,
sól i pieprz do smaku,
zielenina
Liście sałaty dokładnie przebierz, umyj pod strumieniem bieżącej wody, osącz lub osusz w suszarce do sałaty, a następnie porwij na mniejsze kawałki. Przełóż do głębokiej salaterki.
Oczyść i obierz marchewki i seler, zetrzyj na tarce z dużymi otworami lub pokrój w drobną słomkę.
Umyte jabłka, najlepiej zielonych odmian, nie obierając ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój je w mniejsze kawałki. Na liście sałaty wyłóż marchewkę, selera i jabłka i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj
korzeń selera,<br>2 jabłka,<br>10 orzechów włoskich, <br>2 łyżki stołowe miodu, <br>70 ml soku z ananasa,<br>sok z cytryny,<br>sól i pieprz do smaku,<br>zielenina<br>Liście sałaty dokładnie przebierz, umyj pod strumieniem bieżącej wody, osącz lub osusz w suszarce do sałaty, a następnie porwij na mniejsze kawałki. Przełóż do głębokiej salaterki.<br>Oczyść i obierz marchewki i seler, zetrzyj na tarce z dużymi otworami lub pokrój w drobną słomkę.<br>Umyte jabłka, najlepiej zielonych odmian, nie obierając ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój je w mniejsze kawałki. Na liście sałaty wyłóż marchewkę, selera i jabłka i dokładnie wymieszaj.<br>Przygotuj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego