umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Ziarno sezamu uprażyć na suchej patelni, cały czas mieszając. Liście sałaty umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku. Kłącze imbiru obrać i zetrzeć na tarce o małych otworach. Jogurt wymieszać z miodem, sokiem cytrynowym, sosem sojowym, imbirem oraz szczypiorkiem. Połową otrzymanego sosu polać liście sałaty, ułożyć na nich mango i posypać 1 łyżką uprażonego sezamu. Na wierzchu ułożyć kostki tofu, polać pozostałym sosem i posypać 1 łyżką sezamu.<br><br><tit1>KREM KLONOWY Z ORZECHAMI</tit1><br>5 dag mąki ryżowej, 10 łyżek syropu klonowego, 10 dag łuskanych orzechów włoskich, 10 dag serka homogenizowanego, 20 dag śmietany kremówki 36-procentowej