Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
a następnie porwij na mniejsze kawałki. Przełóż do głębokiej salaterki.
Oczyść i obierz marchewki i seler, zetrzyj na tarce z dużymi otworami lub pokrój w drobną słomkę.
Umyte jabłka, najlepiej zielonych odmian, nie obierając ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój je w mniejsze kawałki. Na liście sałaty wyłóż marchewkę, selera i jabłka i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj sos. Miód, sok ananasowy (może być z puszki) i świeżo wyciśnięty sok z cytryny wymieszaj w mikserze (na niskich obrotach) albo roztrzep widelcem lub trzepaczką, by składniki dokładnie się ze sobą połączyły i powstał jednolity gładki sos. Zalej nim warzywa i
a następnie porwij na mniejsze kawałki. Przełóż do głębokiej salaterki.<br>Oczyść i obierz marchewki i seler, zetrzyj na tarce z dużymi otworami lub pokrój w drobną słomkę.<br>Umyte jabłka, najlepiej zielonych odmian, nie obierając ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój je w mniejsze kawałki. Na liście sałaty wyłóż marchewkę, selera i jabłka i dokładnie wymieszaj.<br>Przygotuj sos. Miód, sok ananasowy (może być z puszki) i świeżo wyciśnięty sok z cytryny wymieszaj w mikserze (na niskich obrotach) albo roztrzep widelcem lub trzepaczką, by składniki dokładnie się ze sobą połączyły i powstał jednolity gładki sos. Zalej nim warzywa i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego