Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
środka każdej z nich włóż przygotowany farsz mięsny.
Na patelni z wysokimi brzegami mocno rozgrzej olej. Kulki ziemniaczane lekko spłaszcz i opanieruj je w mące lub tartej bułce, możesz też użyć gotowej panierki. Krokiety smaż na mocno rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru.
Usmażone krokiety wyłóż na półmisek udekorowany liśćmi sałaty i posyp drobno posiekaną zieleniną. Podawaj jako samodzielne danie na obiad lub kolację. Krokiety doskonale smakkują z surówką z sezonowych warzyw.
RADA: chcąc wzbogacić smak farszu mięsnego, możesz dodać do niego ugotowane na twardo, drobno posiekane jajka
środka każdej z nich włóż przygotowany farsz mięsny.<br>Na patelni z wysokimi brzegami mocno rozgrzej olej. Kulki ziemniaczane lekko spłaszcz i opanieruj je w mące lub tartej bułce, możesz też użyć gotowej panierki. Krokiety smaż na mocno rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru.<br>Usmażone krokiety wyłóż na półmisek udekorowany liśćmi sałaty i posyp drobno posiekaną zieleniną. Podawaj jako samodzielne danie na obiad lub kolację. Krokiety doskonale smakkują z surówką z sezonowych warzyw.<br>RADA: chcąc wzbogacić smak farszu mięsnego, możesz dodać do niego ugotowane na twardo, drobno posiekane jajka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego