Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wędlinę, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wlać śmietankę, wrzucić szałwię, posolić i gotować na średnim ogniu ok. 2 min.
Włożyć do sosu ugotowane al dente tagliatelle, posypać połową parmezanu, doprawić solą, wymieszać, oprószyć resztką sera i natką. "Słomę i siano" najlepiej podawać w patelni, w której była przyrządzana.

Fusilli lunghi in salsa gialla
Fusilli lunghi w żółtym sosie
40 dag fusilli lunghi,
szklanka lekkiego bulionu warzywnego lub mięsnego, pół szklanki sosu z duszonej wołowiny, łyżka przecieru pomidorowego, żółtko, sok z polowy cytryny, łyżka mąki ziemniaczanej, plaska łyżeczka sproszkowanego szafranu, czarny pieprz, sól
Zagotować sos z duszonej wołowiny z polową bulionu, przecierem pomidorowym
wędlinę, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wlać śmietankę, wrzucić szałwię, posolić i gotować na średnim ogniu ok. 2 min.<br>Włożyć do sosu ugotowane al dente &lt;name type="prod"&gt;tagliatelle&lt;/&gt;, posypać połową &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, doprawić solą, wymieszać, oprószyć resztką sera i natką. "Słomę i siano" najlepiej podawać w patelni, w której była przyrządzana.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Fusilli lunghi&lt;/&gt; in salsa gialla<br>&lt;name type="prod"&gt;Fusilli lunghi&lt;/&gt; w żółtym sosie<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;fusilli lunghi&lt;/&gt;,<br>szklanka lekkiego bulionu warzywnego lub mięsnego, pół szklanki sosu z duszonej wołowiny, łyżka przecieru pomidorowego, żółtko, sok z polowy cytryny, łyżka mąki ziemniaczanej, plaska łyżeczka sproszkowanego szafranu, czarny pieprz, sól<br>Zagotować sos z duszonej wołowiny z polową bulionu, przecierem pomidorowym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego