Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
słynne pesto genueńskie można zastąpić je gotowym, importowanym z Włoch. Zdaniem smakoszy jest ono zaledwie namiastką świeżego, ale przecież lepszy rydz niż nic. Pesto konserwowe w słoiczkach znajdziecie w supermarketach na półkach z sosami.

Zite al tonno
Zite z tuńczykiem
40 dag zite, 15 dag tuńczyka w oleju, 4 wymoczone sardele (anchois), 3 dojrzałe pomidory, 2 ząbki czosnku, po łyżeczce świeżych listków tymianku i oregano, pół szklanki białego wytrawnego wina, 1/3 szklanki oliwy, pieprz ziarnisty, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
bucatini
W rondelku podsmażyć na połowie oliwy obrany czosnek, po chwili dodać posiekane sardele i smażyć je 3-4 min, cały
słynne pesto genueńskie można zastąpić je gotowym, importowanym z Włoch. Zdaniem smakoszy jest ono zaledwie namiastką świeżego, ale przecież lepszy rydz niż nic. Pesto konserwowe w słoiczkach znajdziecie w supermarketach na półkach z sosami.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Zite&lt;/&gt; al tonno<br>&lt;name type="prod"&gt;Zite&lt;/&gt; z tuńczykiem<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;zite&lt;/&gt;, 15 dag tuńczyka w oleju, 4 wymoczone sardele (anchois), 3 dojrzałe pomidory, 2 ząbki czosnku, po łyżeczce świeżych listków tymianku i oregano, pół szklanki białego wytrawnego wina, 1/3 szklanki oliwy, pieprz ziarnisty, sól <br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;bucatini&lt;/&gt;<br>W rondelku podsmażyć na połowie oliwy obrany czosnek, po chwili dodać posiekane sardele i smażyć je 3-4 min, cały
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego