Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Pani
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1993
dokładnie wymieszać. Teraz pokropić maggi, oprószyć solą i pieprzem, zalać majonezem, lekko wymieszać. Podawać na liściach sałaty, przybraną posiekanymi jajami na twardo, nie żałować zieleniny.
SAŁATKA CEZARA
8 kromek bułki pszennej, 2 główki sałaty cukrowej, półtorej szklanki oliwy, sok z cytryny, jajko, filet z solonego śledzia lub puszka filetów z sardeli (anchois), 3 łyżki utartego, ostrego sera, 3 ząbki czosnku, świeżo zmielony pieprz.
Kromki bułki (bez skórki) pokrajać w kostkę. Na dużą patelnię z rozgrzaną oliwą włożyć 2 roztarte ząbki czosnku, smażyć przez chwilę, następnie dodać kostki bułki i smażyć dalej na dużym ogniu aż się zarumienią. Listki sałaty starannie wypłukać
dokładnie wymieszać. Teraz pokropić maggi, oprószyć solą i pieprzem, zalać majonezem, lekko wymieszać. Podawać na liściach sałaty, przybraną posiekanymi jajami na twardo, nie żałować zieleniny.<br>&lt;tit&gt;SAŁATKA CEZARA&lt;/&gt;<br>&lt;hi rend="italic"&gt;8 kromek bułki pszennej, 2 główki sałaty cukrowej, półtorej szklanki oliwy, sok z cytryny, jajko, filet z solonego śledzia lub puszka filetów z sardeli (anchois), 3 łyżki utartego, ostrego sera, 3 ząbki czosnku, świeżo zmielony pieprz&lt;/&gt;.<br> Kromki bułki (bez skórki) pokrajać w kostkę. Na dużą patelnię z rozgrzaną oliwą włożyć 2 roztarte ząbki czosnku, smażyć przez chwilę, następnie dodać kostki bułki i smażyć dalej na dużym ogniu aż się zarumienią. Listki sałaty starannie wypłukać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego