pyszne te <foreign>orechiette</> w truflowym sosie! I genialne ravioli z dynią. Próbowałeś? Mmmm...<br>Bobeczku, ja teraz dopiero skapowałem, że tutejszy <orig>chef</> prowadził włoską kuchnię w <name type="place">Marriotcie</> (<name type="place">"Parmizzano"</>), na początku lat 90. To były świetne czasy dla <name type="place">Marriotta</>, a lepszej włoszczyzny w Polsce nie było! Pamiętam, pisałem o nim - że kuchnia ściśle włoska, a nazwisko bliskowschodnie (on jest z Jordanii), co świadczy dobitnie, że przy rondlu nie pochodzenie decyduje, ale umiejętności, wiedza i wrażliwość.<br><au>P.</></></><br><br><br><div type="art" sub="culture" sex="f"><tit>Klub smakosza</><br><br><tit>SMAKOSZ W BIBLIOTECE</><br><tit>LUCYNA ĆWIERCIAKIEWICZ -"365 OBIADÓW"</><br><intro>Niniejszym inicjujemy nową rubrykę w naszym Klubie Smakosza, poświęconą książkom kucharskim. Będziemy przedstawiać zarówno kulinarną klasykę, jak i