Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
bok. Rybę rozdrobnić widelcem i również odstawić.
2 Liście szpinaku wypłukać i wysuszyć. Włożyć je do dużego, lecz nie aluminiowego rondla i postawić na małym ogniu. Gotować powoli przez 5 minut, aż liście staną się miękkie. Odcedzić, ostudzić i drobno posiekać.
3 Masło rozpuścić, połączyć z mąką i gotować 30 sekund. Zdjąć patelnię z ogni i rozprowadzić zasmażkę pozostałym mlekiem. Patelnię postawić na ogniu i doprowadzić sos do wrzenia. Gotować minutę n małym ogniu, odstawić, przyprawić i dodać musztardę. Pozwolić, by sos powoli wystygł. Potem wbić do niego żółtka, wymieszać, dodać rozdrobnionego łososi oraz szpinak.
4 Ubić białka na sztywno. Dodać
bok. Rybę rozdrobnić widelcem i również odstawić. <br>2 Liście szpinaku wypłukać i wysuszyć. Włożyć je do dużego, lecz nie aluminiowego rondla i postawić na małym ogniu. Gotować powoli przez 5 minut, aż liście staną się miękkie. Odcedzić, ostudzić i drobno posiekać.<br>3 Masło rozpuścić, połączyć z mąką i gotować 30 sekund. Zdjąć patelnię z ogni i rozprowadzić zasmażkę pozostałym mlekiem. Patelnię postawić na ogniu i doprowadzić sos do wrzenia. Gotować minutę n małym ogniu, odstawić, przyprawić i dodać musztardę. Pozwolić, by sos powoli wystygł. Potem wbić do niego żółtka, wymieszać, dodać rozdrobnionego łososi oraz szpinak.<br>4 Ubić białka na sztywno. Dodać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego