Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 27
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
większa ilość sprzedanych wyrobów może poprawić kondycję spółdzielni. Trzeba to jednak realizować konsekwentnie.

- Jaki ma pan pomysł, żeby zaczęto kupować produkty naszej mleczarni?

- Jeśli chodzi o jakość naszych produktów, nie ma żadnych zastrzeżeń. Zresztą jakość potwierdzona jest także przez inne instytucje. W Polsce natomiast jesteśmy postrzegani jako producent, jedyny zresztą, sera ementalskiego i to jest bardzo poważna sprawa. Chcemy utrzymać dobrą markę i jakość tego sera. Nie jest to łatwe, gdyż jego produkcja jest bardzo skomplikowana, wymaga dużych nakładów i kosztów, ale każda spółdzielnia, jeżeli ma produkt, którym może się poszczycić, powinna tak działać, by przejął on część kosztów, związanych z produkcją
większa ilość sprzedanych wyrobów może poprawić kondycję spółdzielni. Trzeba to jednak realizować konsekwentnie.&lt;/&gt;<br><br>&lt;who1&gt;- Jaki ma pan pomysł, żeby zaczęto kupować produkty naszej mleczarni?&lt;/&gt;<br><br>&lt;who2&gt;- Jeśli chodzi o jakość naszych produktów, nie ma żadnych zastrzeżeń. Zresztą jakość potwierdzona jest także przez inne instytucje. W Polsce natomiast jesteśmy postrzegani jako producent, jedyny zresztą, sera ementalskiego i to jest bardzo poważna sprawa. Chcemy utrzymać dobrą markę i jakość tego sera. Nie jest to łatwe, gdyż jego produkcja jest bardzo skomplikowana, wymaga dużych nakładów i kosztów, ale każda spółdzielnia, jeżeli ma produkt, którym może się poszczycić, powinna tak działać, by przejął on część kosztów, związanych z produkcją
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego