rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekany czosnek i podsmażyć go na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, żeby się nie przypalił.<br>Ugotowany al dente makaron przełożyć na patelnię, wsypać natkę, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. <br>Przełożyć na ogrzany półmisek i od razu podawać.<br><gap><br>Paglia e fieno alla panna<br>"Słoma i siano" w śmietanie<br>po 20 dag <name type="prod">tagliatelli</> zwykłych i zielonych, <br>mała cebula, 3/4 szklanki śmietanki 22-30 proc., 5 dag wędzonego boczku lub bekonu, łyżka masła, 5 dag startego <name type="prod">parmezanu</>, łyżka posiekanej pietruszki, kilka listków szałwi, pieprz, sól<br>WRTO TAKŻE UŻYĆ<br><name type="prod">fettucine</><br>Na dużej patelni rozpuścić masło, podsmażyć pokrojoną w