DO KOLEKCJI</><br><tit>Gorące dania na zimne dni</><br>Grochówka z wkładką<br>SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:<br><gap><br>Groch zalać zimną wodą, odstawić na noc do napęcznienia. Ugotować rosół z wieprzowiny, jarzyn i suszonych grzybów. Groch ugotować w tej samej wodzie, a gdy będzie miękki przetrzeć przez sitko, przelewając rosołem tak, aby na sicie pozostały tylko łupiny. Do grochowego musu przecedzić resztę rosołu, posolić.<br>Cebulę posiekać, usmażyć na smalcu. Oprószyć mąką, zasmażyć na złoty kolor i dodać do zupy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zagotować. Wieprzowinę pokroić na kawałki, włożyć do zupy razem z kiełbaskami i podgrzać.<br>DUŻO: WITAMIN A, B12, ŻELAZA<br>Dobra