Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
konsystencją powinna przypominać coś w rodzaju flaczków.
Prawdopodobnie zamiast grzanek można użyć ziemniaków ale nie próbowałem.
Pasta z makreli
(Przepis dla 3-4 osób na pastę kanapkową)
składniki: 1 wędzona makrela, 1 duża cebula, 3 ugotowane jajka, przyprawy.
Makrele pozbawiamy skóry, ości i wrzucamy do rondelka. Ugotowane na twardo jajka siekamy w kostkę i do rondelka. Dodajemy drobno siekaną cebulę. Można dodać trochę pieprzu. Nie solimy. Mieszankę należy pognieść (cholera, jak się pisze pognieść?) widelcem albo jakimś innym wynalazkiem do uzyskania konsystencji pasty. Gdyby tak otrzymana pasta była zbyt sypka należy dodać trochę oleju albo masła i pomieszać. Gotowe. Spożywać bezpośrednio
konsystencją powinna przypominać coś w rodzaju flaczków.<br>Prawdopodobnie zamiast grzanek można użyć ziemniaków ale nie próbowałem. <br>Pasta z makreli<br>(Przepis dla 3-4 osób na pastę kanapkową)<br>składniki: 1 wędzona makrela, 1 duża cebula, 3 ugotowane jajka, przyprawy.<br>Makrele pozbawiamy skóry, ości i wrzucamy do rondelka. Ugotowane na twardo jajka siekamy w kostkę i do rondelka. Dodajemy drobno siekaną cebulę. Można dodać trochę pieprzu. Nie solimy. Mieszankę należy pognieść (cholera, jak się pisze pognieść?) widelcem albo jakimś innym wynalazkiem do uzyskania konsystencji pasty. Gdyby tak otrzymana pasta była zbyt sypka należy dodać trochę oleju albo masła i pomieszać. Gotowe. Spożywać bezpośrednio
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego