Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 34
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
z polędwicy wołowej - 9,8 zł, śledź po tatarsku á 5,2 zł, wątróbki drobiowe na grzance 7,2 zł oraz paróweczki po włosku 12,4 zł. Św. Franciszek w cudowny sposób skłonił mnie do ulubionej potrawy mojej żony, czyli tatara.
Świętym należy ufać - mój befsztyk, miał wszystko, co dobra, siekana polędwica powinna mieć - świeże mięso, drobno szatkowane ogórki, cebulę, i pokrojone w kosteczkę marynowane grzybki. Z oliwą i dodatkami, a także z cytryną i czarnym pieczywem smakował wybornie.
Polewki w "Bąku" to barszcze na cztery sposoby w cenie 3,5 zł - 4,8 zł, buliony od 3 zł - 4,8
z polędwicy wołowej - 9,8 zł, śledź po tatarsku á 5,2 zł, wątróbki drobiowe na grzance 7,2 zł oraz &lt;orig&gt;paróweczki&lt;/&gt; po włosku 12,4 zł. Św. Franciszek w cudowny sposób skłonił mnie do ulubionej potrawy mojej żony, czyli tatara.<br>Świętym należy ufać - mój befsztyk, miał wszystko, co dobra, siekana polędwica powinna mieć - świeże mięso, drobno szatkowane ogórki, cebulę, i pokrojone w kosteczkę marynowane grzybki. Z oliwą i dodatkami, a także z cytryną i czarnym pieczywem smakował wybornie.<br>Polewki w "Bąku" to barszcze na cztery sposoby w cenie 3,5 zł - 4,8 zł, buliony od 3 zł - 4,8
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego