jest zbyt gęsta, można dolać zimnej wody, dla uzyskania <br>pożądanej konsystencji.<br>Przed podaniem dodać obrane ze skórki winogrona oraz grzanki<br>z bułki pokrojonej w kostkę, usmażone na oliwie.<br><br><tit>Warzywa po prowansalsku</><br>3 bakłażany średniej wielkości<br>4 cebule, 2 duże cukinie, 4 pomidory<br>8 łyżek stołowych oliwy <name type="prod">Carbonell</><br>1 łyżka stołowa siekanej natki pietruszki<br>2 łyżki stołowe siekanych ziół<br>sól, pieprz<br>Bakłażany umyć, pokroić w plastry, posolić<br>i odstawić na 30 minut a następnie dokładnie osączyć.<br>Cebule obrać i pokroić w plasterki.<br>Pomidory umyć, wytrzeć, pokroić w plastry i usunąć pestki.<br>Cukinie umyć, obrać częściowo ze skóry, <br>tak by powstały dwukolorowe paski