Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ml gęstego jogurtu, 1 kopiata łyżka mąki, 2 jaja, 1 łyżka stołowa posiekanego świeżego tymianku, 4-5 łyżek stołowych posiekanej rzeżuchy, 2 liście laurowe, 8-10 ziarenek czarnego pieprzu, sól.
Do garnka wlać 1,5 l wody, wrzucić czosnek, pieprz, liście laurowe, posolić i gotować 30 min. Następnie przecedzić przez sitko do drugiego garnka (czosnek wydusić łyżką). Do wywaru wkruszyć ser. Wymieszać jogurt z mąką na gładką masę, a potem wlać do niego 2 łyżki gorącej zupy, dokładnie wymieszać, ponownie wlać odrobinę zupy i wymieszać, a następnie bardzo wolno, ciągle mieszając dodawać jogurt do gorącej zupy. Zostawić na małym ogniu na
ml gęstego jogurtu, 1 kopiata łyżka mąki, 2 jaja, 1 łyżka stołowa posiekanego świeżego tymianku, 4-5 łyżek stołowych posiekanej rzeżuchy, 2 liście laurowe, 8-10 ziarenek czarnego pieprzu, sól.<br>Do garnka wlać 1,5 l wody, wrzucić czosnek, pieprz, liście laurowe, posolić i gotować 30 min. Następnie przecedzić przez sitko do drugiego garnka (czosnek wydusić łyżką). Do wywaru wkruszyć ser. Wymieszać jogurt z mąką na gładką masę, a potem wlać do niego 2 łyżki gorącej zupy, dokładnie wymieszać, ponownie wlać odrobinę zupy i wymieszać, a następnie bardzo wolno, ciągle mieszając dodawać jogurt do gorącej zupy. Zostawić na małym ogniu na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego