Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
mleku gęstą kaszę manna. W trakcie gotowania stale ją mieszaj, by nie powstały grudki.
Suszone śliwki dokładnie opłucz i ugotuj w wodzie zakwaszonej sokiem z cytryny. Ugotowane śliwki osacz, a gdy ostygną, usuń pestki i drobno posiekaj.
Umyj jajko i ostrożnie oddziel białko od żółtka. Dokładnie wymieszaj żółtko z pokrojonymi śliwkami i dodaj do ugotowanej kaszy. Wymieszaj, by składniki się połączyły.
Białko ubij na sztywną pianę, dodając do niego cukier. Pianę dodaj do masy z kaszy manny i delikatnie wymieszaj na jednolity krem.
Żaroodporne naczynie do zapiekanek wysmaruj oliwą lub wyłóż papierem do pieczenia (zapobiega przywieraniu), przełóż do niego przygotowaną masę
mleku gęstą kaszę manna. W trakcie gotowania stale ją mieszaj, by nie powstały grudki.<br>Suszone śliwki dokładnie opłucz i ugotuj w wodzie zakwaszonej sokiem z cytryny. Ugotowane śliwki osacz, a gdy ostygną, usuń pestki i drobno posiekaj.<br>Umyj jajko i ostrożnie oddziel białko od żółtka. Dokładnie wymieszaj żółtko z pokrojonymi śliwkami i dodaj do ugotowanej kaszy. Wymieszaj, by składniki się połączyły.<br>Białko ubij na sztywną pianę, dodając do niego cukier. Pianę dodaj do masy z kaszy manny i delikatnie wymieszaj na jednolity krem.<br>Żaroodporne naczynie do zapiekanek wysmaruj oliwą lub wyłóż papierem do pieczenia (zapobiega przywieraniu), przełóż do niego przygotowaną masę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego