Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
netto: 400g
Przechowywać w suchym miejscu
Najlepiej spożyć przed końcem:
nr partii i data na opakowaniu
Produkt importowany z Kanady.


KAMIS
IMBIR
mielony
KAMIS
Życie ze smakiem!
IMBIR Przyprawą jest zmielone kłącze wieloletniej rośliny uprawianej w Azji, Afryce, Australii i na Karaibach. Ma mocny, nieco cytrynowy zapach i korzenny, palący smak. Imbir łagodzi bóle żołądkowe i wzmaga apetyt. Przyprawia się nim ciasta i pierniki, herbatniki, kisiele i budynie. Służy do aromatyzowania kompotów, likierów, grzanego wina oraz piwa. Charakterystyczny, wyrafinowany smak nadaje zupom (fasolowej, ziemniaczanej), potrawom z drobiu, ryżu czy jajek. Imbir dodawany jest do marynat z dyni i ogórków, sosów, pasztetów
netto: 400g<br>Przechowywać w suchym miejscu <br>Najlepiej spożyć przed końcem:<br>nr partii i data na opakowaniu<br>Produkt importowany z Kanady.&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;IMBIR&lt;/&gt;<br> mielony<br>&lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;<br>Życie ze smakiem!<br>&lt;name type="prod"&gt;IMBIR&lt;/&gt; Przyprawą jest zmielone kłącze wieloletniej rośliny uprawianej w Azji, Afryce, Australii i na Karaibach. Ma mocny, nieco cytrynowy zapach i korzenny, palący smak. Imbir łagodzi bóle żołądkowe i wzmaga apetyt. Przyprawia się nim ciasta i pierniki, herbatniki, kisiele i budynie. Służy do aromatyzowania kompotów, likierów, grzanego wina oraz piwa. Charakterystyczny, wyrafinowany smak nadaje zupom (fasolowej, ziemniaczanej), potrawom z drobiu, ryżu czy jajek. Imbir dodawany jest do marynat z dyni i ogórków, sosów, pasztetów
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego