netto: 400g<br>Przechowywać w suchym miejscu <br>Najlepiej spożyć przed końcem:<br>nr partii i data na opakowaniu<br>Produkt importowany z Kanady.</><br><br><div type="advert" sub="food"><br><name type="org">KAMIS</><br><name type="prod">IMBIR</><br> mielony<br><name type="org">KAMIS</><br>Życie ze smakiem!<br><name type="prod">IMBIR</> Przyprawą jest zmielone kłącze wieloletniej rośliny uprawianej w Azji, Afryce, Australii i na Karaibach. Ma mocny, nieco cytrynowy zapach i korzenny, palący smak. Imbir łagodzi bóle żołądkowe i wzmaga apetyt. Przyprawia się nim ciasta i pierniki, herbatniki, kisiele i budynie. Służy do aromatyzowania kompotów, likierów, grzanego wina oraz piwa. Charakterystyczny, wyrafinowany smak nadaje zupom (fasolowej, ziemniaczanej), potrawom z drobiu, ryżu czy jajek. Imbir dodawany jest do marynat z dyni i ogórków, sosów, pasztetów