Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2926
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
np. ze szklanki wrzątku i szczypty aromatu przyrządzić rosół prawie nie do odróżnienia od domowego, nie mówiąc już o "naturalnych" sokach, ale o jakże różnej wartości odżywczej. Możliwe jest nawet wyprodukowanie koniaku z wódki, który ma smak i bukiet taki sam jak prawdziwy, a rozróżnić je może tylko specjalista lub smakosz.
Cudowna przemiana butelki taniego spirytusu w koniak kosztuje tylko od 5 do 7 groszy. Nie jest jednak tak doskonała, jakby to wynikało ze smaku i zapachu sztucznego trunku. Niestety, różnice mogą się ujawnić dopiero na drugi dzień po spożyciu.

Bunt wędlin
Wędzona kiełbasa czy baleron nie wymagają dodatków smakowo-zapachowych
np. ze szklanki wrzątku i szczypty aromatu przyrządzić rosół prawie nie do odróżnienia od domowego, nie mówiąc już o "naturalnych" sokach, ale o jakże różnej wartości odżywczej. Możliwe jest nawet wyprodukowanie koniaku z wódki, który ma smak i bukiet taki sam jak prawdziwy, a rozróżnić je może tylko specjalista lub smakosz.<br>Cudowna przemiana butelki taniego spirytusu w koniak kosztuje tylko od 5 do 7 groszy. Nie jest jednak tak doskonała, jakby to wynikało ze smaku i zapachu sztucznego trunku. Niestety, różnice mogą się ujawnić dopiero na drugi dzień po spożyciu.<br><br>&lt;tit1&gt;Bunt wędlin&lt;/&gt;<br>Wędzona kiełbasa czy baleron nie wymagają dodatków smakowo-zapachowych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego