Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Klub Smakosza
Napisz - otrzymasz bezpłatnie przepisy i porady kulinarne!
KNORR Klub Smakosza
ul. Bałtycka 43
60-960 Poznań 10
Odwiedź: www.knorr.pl
Najlepiej spożyć przed końcem:
PRZEPIS
ZUPA CEBULOWA PO PARYSKU
- Rosół z kury KNORR 2 kostki
- Cebula 4 szt
- Żółty ser 50g
- Mąka 3 łyżeczki
- Oliwa do podsmażenia smaku
- Sól i pieprz do smaku

Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć nie rumieniąc
Dodać mąkę, lekko zrumienić, zalać wcześniej
przygotowanym rosołem
z kostek, zagotować.
Następnie przetrzeć przez sito,
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Posypać startym żółtym serem.
Podawać z grzankami.
Ilość porcji 4
Czas przygotowania 30 min
Wartość energ. 1
Klub Smakosza<br>Napisz - otrzymasz bezpłatnie przepisy i porady kulinarne!<br>KNORR Klub Smakosza<br>ul. Bałtycka 43<br>60-960 Poznań 10<br>Odwiedź: www.knorr.pl<br>Najlepiej spożyć przed końcem: &lt;gap&gt;<br>PRZEPIS<br>ZUPA CEBULOWA PO PARYSKU<br>- Rosół z kury KNORR 2 kostki<br>- Cebula 4 szt<br>- Żółty ser 50g <br>- Mąka 3 łyżeczki<br>- Oliwa do podsmażenia smaku<br>- Sól i pieprz do smaku<br><br>Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć nie rumieniąc<br>Dodać mąkę, lekko zrumienić, zalać wcześniej<br>przygotowanym rosołem <br>z kostek, zagotować.<br>Następnie przetrzeć przez sito, <br>Doprawić do smaku solą i pieprzem.<br>Posypać startym żółtym serem.<br>Podawać z grzankami.<br>Ilość porcji 4<br>Czas przygotowania 30 min<br>Wartość energ. 1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego