Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ogniu przez trzy minuty.
DRÓB
KURCZAK Z BAKŁAŻANEM
Dla 4 osób Przygotowanie: 65 min 356 kcal
1 kurczak,
20 g oliwy z oliwek,
2 cebule,
2 bakłażany,
0,5 szklanki białego wytrawnego wina,
2 pomidory,
10 g oleju,
10 g mąki pszennej,
2-3 ząbki czosnku,
zielenina,
sól,
pieprz do smaku
Umytego kurczaka podziel na porcje, osusz papierowym ręcznikiem i podsmaż na oliwie z oliwek, aż utworzy się rumiana skórka. Przełóż mięso na talerz. Obierz i umyj pomidory, pokrój je w kawałki. Posiekaj jedną cebulę w drobną kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę lub drobniutko posiekaj. Na pozostałym po smażeniu mięsa
ogniu przez trzy minuty.<br>DRÓB<br>&lt;name type="prod"&gt;KURCZAK Z BAKŁAŻANEM&lt;/&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 65 min 356 kcal<br>1 kurczak,<br>20 g oliwy z oliwek,<br>2 cebule,<br>2 bakłażany,<br>0,5 szklanki białego wytrawnego wina,<br>2 pomidory,<br>10 g oleju,<br>10 g mąki pszennej,<br>2-3 ząbki czosnku,<br>zielenina,<br>sól,<br>pieprz do smaku<br>Umytego kurczaka podziel na porcje, osusz papierowym ręcznikiem i podsmaż na oliwie z oliwek, aż utworzy się rumiana skórka. Przełóż mięso na talerz. Obierz i umyj pomidory, pokrój je w kawałki. Posiekaj jedną cebulę w drobną kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę lub drobniutko posiekaj. Na pozostałym po smażeniu mięsa
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego