pieczywem, obficie posypane zieleniną.<br>RADA: zamiast brokułów do zapiekanki równie dobrze możesz użyć kalafiora. Potrawa będzie miała wówczas delikatniejszy smak.<br><tit>DOBRE RADY</> MIĘSO<br>OGÓRKI Z CIELĘCINĄ<br><gap><br>Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 426 kcal<br>6 ogórków,<br>200 g cielęciny,<br>1 cebula,<br>1 łyżka stołowa oleju,<br>czarny mielony pieprz,<br>sól do smaku,<br>Sos:<br>3 łyżki oleju,<br>2 szklanki wody,<br>1 łyżeczka mąki, <br>sok z jednej cytryny, <br>zielenina<br>Z ogórków odetnij końce (zachowaj je) i łyżeczką delikatnie wydrąż środki, starając się nie uszkodzić brzegów. Cebulę drobniutko posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj zmieloną w maszynce do mięsa