Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kapustę, podduś kilka minut, dodaj puree z pomidorów, drobniutko pokrojoną ostrą papryczkę i posiekany lub zmiażdżony w prasce czosnek. Wymieszaj i duś około 10 minut.
Gotowe danie obficie posyp szczypiorkiem i wymieszaj. Podawaj udekorowane gałązkami natki pietruszki, z ziemniakami z wody lub pieczonymi.
RADA: baranina z kapustą znacząco zyska na smaku, jeśli dodasz do niej pokrojone w kostkę i podsmażone na oliwie bakłażany.


Ryż długoziarnisty biały
SOLGER 1989
POLSKI SUKCES
Trzy sposoby gotowani ryżu:
PO POLSKU
Szklanka ryży na 2 szklanki wrzącej, posolonej wody. Czas gotowania 7 minut. 30 minut ryż dochodzi w ciepłym piecyku lub "pod kołderką".
PO WŁOSKU
Szklanka
kapustę, podduś kilka minut, dodaj puree z pomidorów, drobniutko pokrojoną ostrą papryczkę i posiekany lub zmiażdżony w prasce czosnek. Wymieszaj i duś około 10 minut.<br>Gotowe danie obficie posyp szczypiorkiem i wymieszaj. Podawaj udekorowane gałązkami natki pietruszki, z ziemniakami z wody lub pieczonymi.<br>RADA: baranina z kapustą znacząco zyska na smaku, jeśli dodasz do niej pokrojone w kostkę i podsmażone na oliwie bakłażany.&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>Ryż długoziarnisty biały<br>&lt;name type="org"&gt;SOLGER&lt;/&gt; 1989<br>POLSKI SUKCES<br>Trzy sposoby gotowani ryżu:<br>PO POLSKU<br>Szklanka ryży na 2 szklanki wrzącej, posolonej wody. Czas gotowania 7 minut. 30 minut ryż dochodzi w ciepłym piecyku lub "pod kołderką".<br>PO WŁOSKU<br>Szklanka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego