Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
stale, ale powoli.
DOBRE RADY
RYBY
ŁOSOŚ FASZEROWANY

1 kg łososia,
100 g ryżu,
4 łyżki stołowe śmietany,
4 ogórki konserwowe,
4-5 ząbków czosnku,
50 g żółtego sera,
4 cebule,
2 słodkie papryki,
10 oliwek,
4 pomidory,
3 łyżki stołowe białego wina,
50 g oleju,
sól i pieprz o smaku,
zielenina
Łososia dokładnie oczyść z łusek, wypatrosz, usuwając grzbiet i ości.
Drobno pokrój ogórki konserwowe, obierz i posiekaj czosnek, żółty ser zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami.
Ugotuj ryż, wymieszaj ze śmietaną, ogórkami, czosnkiem oraz żółtym serem, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Tak przygotowanym farszem napełnij łososia i dokładnie
stale, ale powoli.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>RYBY<br>ŁOSOŚ FASZEROWANY<br>&lt;gap&gt;<br>1 kg łososia,<br>100 g ryżu,<br>4 łyżki stołowe śmietany,<br>4 ogórki konserwowe,<br>4-5 ząbków czosnku,<br>50 g żółtego sera,<br>4 cebule,<br>2 słodkie papryki,<br>10 oliwek,<br>4 pomidory,<br>3 łyżki stołowe białego wina,<br>50 g oleju,<br>sól i pieprz o smaku,<br>zielenina<br>Łososia dokładnie oczyść z łusek, wypatrosz, usuwając grzbiet i ości.<br>Drobno pokrój ogórki konserwowe, obierz i posiekaj czosnek, żółty ser zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami.<br>Ugotuj ryż, wymieszaj ze śmietaną, ogórkami, czosnkiem oraz żółtym serem, dopraw solą i pieprzem do smaku.<br>Tak przygotowanym farszem napełnij łososia i dokładnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego