drobną kostkę, wymieszać z mielonym mięsem, ziołami, skórką z cytryny, bułką tartą i jajkami, doprawić solą i pieprzem.<br>Mostek napełnić farszem, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na gorącym tłuszczu, a następnie włożyć do brytfanny i wstawić na 1 1/2 godz. do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Podczas pieczenia kilkakrotnie smarować miodem. Po upieczeniu pokroić na porcje.<br>Podawać z groszkiem Fernanda i kluseczkami z papryką.<br><br><tit1>GROSZEK FERNANDA</tit1><br>60 dag groszku (może być mrożony), 4 dag surowego boczku, 1 łyżka posiekanego czosnku, 1 łyżka posiekanej szałwii, 1 szklanka bulionu drobiowego (może być z kostki), 1/4 szklanki oliwy, sól.<br>Boczek pokroić w