Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
parzone
Krakowska parzona drobiowa
Szynkowa drobiowa


DOBRE RADY
PRZEKĄSKA
ROLADKI Z KABACZKA

Dla 6 osób, Przygotowanie: 20 min, 255 kcal
1 średni kabaczek,
150 g dowolnego żółtego sera,
3-4 ząbki czosnku,
2 łyżki stołowe majonezu light,
2 łyżki stołowe śmietany,
natka pietruszki,
koperek,
sól,
pieprz do smaku,
olej do smarowania naczynia
dokładnie umytego kabaczka (jeśli jest młody i m delikatną skórkę, nie obieraj go) przekrój wzdłuż na pół, a następnie ostrożnie pokrój wzdłuż w plastry o grubości około 1 centymetra. Posyp je solą i pieprzem i z obu stron podsmaż każdy plaster na mocno rozgrzanym oleju. Żółty ser (najlepiej pikantny
parzone<br>Krakowska parzona drobiowa<br>Szynkowa drobiowa<br>&lt;gap&gt; &lt;/&gt;<br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>PRZEKĄSKA<br>ROLADKI Z KABACZKA<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 20 min, 255 kcal<br>1 średni kabaczek,<br>150 g dowolnego żółtego sera,<br>3-4 ząbki czosnku,<br>2 łyżki stołowe majonezu light,<br>2 łyżki stołowe śmietany,<br>natka pietruszki,<br>koperek,<br>sól, <br>pieprz do smaku,<br>olej do smarowania naczynia<br>dokładnie umytego kabaczka (jeśli jest młody i m delikatną skórkę, nie obieraj go) przekrój wzdłuż na pół, a następnie ostrożnie pokrój wzdłuż w plastry o grubości około 1 centymetra. Posyp je solą i pieprzem i z obu stron podsmaż każdy plaster na mocno rozgrzanym oleju. Żółty ser (najlepiej pikantny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego