Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
brokuły z twarogiem, z wierzchu posyp startym żółtym serem (najlepiej lekko pikantnym) i wstaw do piekarnika na około 50 minut, aż ser się roztopi i lekko zrumieni.
Przygotuj sos. W małym rondelku roztop masło, dodaj mąkę i starannie wymieszaj na jednolitą masę (nie powinno być w niej żadnych grudek). Dodaj śmietanę i stale mieszając, gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem do smaku, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, wymieszaj. Zalej sosem zapiekankę i odstaw na kilka minut.
Danie podawaj gorące, z pieczywem, obficie posypane zieleniną.
RADA: zamiast brokułów do zapiekanki równie dobrze możesz użyć kalafiora. Potrawa będzie miała wówczas delikatniejszy smak
brokuły z twarogiem, z wierzchu posyp startym żółtym serem (najlepiej lekko pikantnym) i wstaw do piekarnika na około 50 minut, aż ser się roztopi i lekko zrumieni.<br>Przygotuj sos. W małym rondelku roztop masło, dodaj mąkę i starannie wymieszaj na jednolitą masę (nie powinno być w niej żadnych grudek). Dodaj śmietanę i stale mieszając, gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem do smaku, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, wymieszaj. Zalej sosem zapiekankę i odstaw na kilka minut.<br>Danie podawaj gorące, z pieczywem, obficie posypane zieleniną.<br>RADA: zamiast brokułów do zapiekanki równie dobrze możesz użyć kalafiora. Potrawa będzie miała wówczas delikatniejszy smak
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego