Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
oddzielnego garnka, gotuj, aż zaczną się rozpadać. Ugotowane ziemniaki rozgnieć na gładkie puree i dodaj do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dokładnie wymieszaj.
Mikserem ubij śmietanę z mąką, dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i sól.
Zdejmij garnek z bulionem z ognia, przełóż do bulionu ziemniaczane puree i wymieszaj. Dodaj śmietanę z mąka i masło. Jeszcze raz wymieszaj i zagotuj.
Posyp zupę tartym parmezanem lub innym startym serem, najlepiej o dość pikantnym smaku. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
RADA: zupy-kremy najlepiej smakują przyprawione masłem, doskonałym dodatkiem do nich są grzanki lub groszek ptysiowy.
DOBRE
oddzielnego garnka, gotuj, aż zaczną się rozpadać. Ugotowane ziemniaki rozgnieć na gładkie puree i dodaj do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dokładnie wymieszaj.<br>Mikserem ubij śmietanę z mąką, dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i sól.<br>Zdejmij garnek z bulionem z ognia, przełóż do bulionu ziemniaczane puree i wymieszaj. Dodaj śmietanę z mąka i masło. Jeszcze raz wymieszaj i zagotuj.<br>Posyp zupę tartym parmezanem lub innym startym serem, najlepiej o dość pikantnym smaku. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.<br>RADA: zupy-kremy najlepiej smakują przyprawione masłem, doskonałym dodatkiem do nich są grzanki lub groszek ptysiowy.<br>&lt;tit&gt;DOBRE
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego