Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
przy morzu. Trzeba oczywiście mieć duże doświadczenie w przyrządzaniu tych wszystkich specjałów, ale na pewno łatwym, acz niebanalnym daniem jest

ZUPA Z MULI

1 puszka lub 1 słoik muli w sosie własnym, 4 cebule (30 dag), 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 1/2 szklanki śmietanki 22-procentowej, 10 dag cieniutkiego makaronu, natka pietruszki, grubo zmielony biały pieprz, sól
Cebule obrać, przekroić na krzyż, a następnie w plasterki. Czosnek obrać i posiekać. Cebulę i czosnek wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić, dodać mule razem z zalewą oraz wino, lekko podgotować, unikając intensywnego wrzenia. Zaprawić śmietanką, pieprzem
przy morzu. Trzeba oczywiście mieć duże doświadczenie w przyrządzaniu tych wszystkich specjałów, ale na pewno łatwym, acz niebanalnym daniem jest<br><br>&lt;tit&gt;ZUPA Z MULI&lt;/&gt;<br><br>1 puszka lub 1 słoik muli w sosie własnym, 4 cebule (30 dag), 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 1/2 szklanki śmietanki 22-procentowej, 10 dag cieniutkiego makaronu, natka pietruszki, grubo zmielony biały pieprz, sól<br>Cebule obrać, przekroić na krzyż, a następnie w plasterki. Czosnek obrać i posiekać. Cebulę i czosnek wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić, dodać mule razem z zalewą oraz wino, lekko podgotować, unikając intensywnego wrzenia. Zaprawić śmietanką, pieprzem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego