Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 7
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
gadżetami pomiędzy walczącymi o miejsce restauracjami. Nadal można tu grzeszyć, tyle że obżarstwem. Dominuje kuchnia francuska. Dlaczego? Bo "glamour is back"!

Nieskazitelny wygląd...

"Nieskazitelny wygląd jest odzwierciedleniem dobrego smaku" - mówią w Paryżu. Adepci z reszty Europy, Japonii i obu Ameryk powtarzają to chórem albo notują w kajecikach. Potem zakasują rękawy śnieżnobiałego fartucha i próbują jeszcze raz wycisnąć na torcie delikatny jak koronka wzorek. W Ecole de Gastronomie Francaise Ritz Escoffier tłok. W hotelu Ritz uczą się sztuki kulinarnej przybysze z całego świata. Część z nich to zawodowcy, marzący o pracy w dobrej francuskiej restauracji albo o własnej kawiarence. Część - amatorzy, którzy
gadżetami pomiędzy walczącymi o miejsce restauracjami. Nadal można tu grzeszyć, tyle że obżarstwem. Dominuje kuchnia francuska. Dlaczego? Bo "glamour is back"! <br><br>&lt;tit&gt;Nieskazitelny wygląd...&lt;/&gt;<br><br>"Nieskazitelny wygląd jest odzwierciedleniem dobrego smaku" - mówią w Paryżu. Adepci z reszty Europy, Japonii i obu Ameryk powtarzają to chórem albo notują w kajecikach. Potem zakasują rękawy śnieżnobiałego fartucha i próbują jeszcze raz wycisnąć na torcie delikatny jak koronka wzorek. W Ecole de Gastronomie Francaise Ritz Escoffier tłok. W hotelu Ritz uczą się sztuki kulinarnej przybysze z całego świata. Część z nich to zawodowcy, marzący o pracy w dobrej francuskiej restauracji albo o własnej kawiarence. Część - amatorzy, którzy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego