Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na ćwiartki i gotować w niewielkiej ilości osolonej wody, aż będzie miękka.
* Obrane cebule posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Ugotowaną kapustę osaczyć, zemleć razem z cebula. Dodać kaszę mannę, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, 3-4 minuty. Ostudzić. Dodać dwa jajka i natkę. Masę doprawić odrobiną soli i pieprzu.
* Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z masy warzywnej uformować małe, płaskie kotleciki. Panierować je w mące, roztrzepanym jajku i bulce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym oleju.
Nasza rada
Chrupiące kotleciki warzywne możesz podawać z ziemniakami lub ugotowanym na sypko ryżem. Doskonałym dodatkiem do tego dania
na ćwiartki i gotować w niewielkiej ilości osolonej wody, aż będzie miękka.<br>* Obrane cebule posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Ugotowaną kapustę osaczyć, zemleć razem z cebula. Dodać kaszę mannę, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, 3-4 minuty. Ostudzić. Dodać dwa jajka i natkę. Masę doprawić odrobiną soli i pieprzu.<br>* Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z masy warzywnej uformować małe, płaskie kotleciki. Panierować je w mące, roztrzepanym jajku i bulce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym oleju.<br>Nasza rada<br>Chrupiące kotleciki warzywne możesz podawać z ziemniakami lub ugotowanym na sypko ryżem. Doskonałym dodatkiem do tego dania
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego