lub majonezie, a ostatnio, z powodu mody na zdrowe odżywianie, także w sosie jogurtowym. Bardzo oryginalnym daniem jest śledź po kaszubsku. Najpierw marynuje się go w occie, a potem, w towarzystwie różnych warzyw, trafia do aromatycznego oleju, który nadaje specyficzny smak i zapach. Tradycyjnym, postnym daniem regionów wiejskich jest śledź solony z ziemniakami w mundurkach. Zdaniem znawców najdoskonalszy jest jednak śledzik prosto z beczki, najpierw sparzony gorącą wodą, a potem unurzany w zimnej.</><br><br><br><br><page nr=26><br><br><br><div type="art"><tit>Styl: Odrobina luksusu</><br><tit>Przeleć się!</><br><br>Ciężko pracowałeś, nieźle zarobiłeś, teraz czas na nagrodę. Coś z odrzutem? Ot, choćby wielozadaniowy samolot bojowy. Zanim jednak wydasz kilka milionów dolarów na